Inloggen / Registreren
Blog

Local Dimming

05.06.2020
local-dimming-v2_CMS-900x500px.webp

 

Local Dimming

Misschien heb je er wel eens van gehoord: Local Dimming. Local Dimmnig is een techniek die in televisies gebruikt wordt om de zwartweergave te verbeteren.

Het scherm van een LCD TV bestaat uit een groot aantal pixels waar verlichting achter zit om de pixels te laten oplichten. Tegenwoordig gebruikt men LED als achtergrondverlichting. Vandaar dat LCD TV’s in de volksmond ook vaak LED TV’s genoemd worden.

Standaard kan de volledige achtergrondverlichting bij een LED televisie aan of uit. Dat betekent dat bij een beeld met zowel lichte als donkere gebieden, de donkere gebieden ook verlicht worden terwijl dit eigenlijk niet zou moeten. Hierdoor komt er onnatuurlijke lichte gloed over de donkere gebieden van het beeld.

Om dat te voorkomen is de Local Dimming techniek ontwikkeld. Deze techniek zorgt ervoor dat het beeld wordt verdeeld in een aantal zones die onafhankelijk van elkaar kunnen worden gedimd. Hierdoor behouden de donkere gebieden in het beeld hun natuurlijke kleur en ontstaat er meer detail.

Quantum Dot

Ervaar het prachtige resultaat van local dimming met één van onze ULED en Quantum Dot televisies.

BACK TO TOP